2021教师资格证英语笔试真题初中

Coasts mark the area where dry land meets oceans of other large bodies of water. They are one of the most active environments found on Earth. The coastal landscape is ever-changing. It reflects the conflicting processes of erosion and deposition. It is a landscape that is affected by the iterations of the Earth, the Moon, and the Sun.

  Coasts are among the most beautiful and inspiring landscapes on the planet, whether they are scenes of torrential storms of serene calm. Throughout recorded history, humans have sought to live on or near coasts. Although coasts account for only 10 percent of Earth’s land surface, they serve as home to two-thirds of the world’s human population.

  Coast and shore, coastline and shoreline, are commonly used in place of each other. Technically, there are different areas along a coastal landscape. The line that marks the boundary between water and land is the shore line. It constantly fluctuates because of the regular action of waves and tides. The shore is that strip of ground bordering a body of water that is alternately covered or exposed by waves or tides. The boundaries of the shore are marked by the shoreline at its farthest landward. Tide is the periodic rising and falling of water in oceans and other large bodies of water in response to the gravitational attraction of the Moon and the Sun upon Earth. Although the Sun is larger than the Moon, the Moon is closer to Earth and, therefore, its gravitational force is approximately 2.2 times greater. The gravitational pull of the Moon creates two types of tides: high and low. A tidal bulge occurs in the oceans on the side of Earth nearest to the Moon. At the same time, a second tidal bulge occurs on the opposite side of Earth. This second bulge forms because the force of the Moon’s gravity pulls the solid body of Earth slightly away from the water on Earth’s far side. These bulges are high tides. The areas between the tidal bulges experience low tide.

  As Earth rotates, the tides move over its surface. It takes approximately 24 hours and 50 minutes for a given point on Earth to make a complete cycle relative to the Moon, and two lunar tidal cycles occur during this time. Thus, the average time between high tides is 12 hours and 25 minutes. This is a generalized explanation of tides. They do not move evenly and predictably over Earth’s surface. Variations in the depth of the oceans and the distribution of landmasses combine with other factors to produce highly complex tidal behavior.

  The coast and coastline begin where the shore ends at its high tide mark. The line between the coast and the shore at high tide is the coastline. The coast extends landward from the coastline to the first major change in terrain features, which may be miles inland. This could be a highland or a forest or some other type of terrain.

1、All the following is true about coastal landscape EXCEPT _____.

A.It is an area of stagnancy.

B.It is an area of continuous change.

C.It is an area of erosion and deposition.

D.It is an area shaped by the interaction of the Earth, the Moon and the Sun.

2、How many people live on or near coasts? _____

A.About 10 percent of human population.

B.About 25 percent of human population.

C.About 67 percent of human population.

D.About 75 percent of human population.

3、The underlined word "fluctuate” in Paragraph 3 is closest in meaning to _____.

A.forecast

B.alter

C.stable

D.strike

4、The gravitational force of the Sun and the Moon upon Earth depends on _____.

A.their size

B.their weight

C.their distance to Earth

D.the depth of the oceans

5、One lunar tidal cycle lasts _____.

A.24 hours and 50 minutes

B.12 hours and 25 minutes

C.a month

D.half a month

您的答案:

请输入...
0/300
你的答案:
参考答案:1.Astagnancy为“呆滞区域”,不属于沿海地貌。2.C文中第2段最后一句指出世界上约有2/3(67%左右)的人口居住在沿海区域。3.Bfluctuate意为“波动”,与C项alter(“改变、更改”)意思最为相近。4.C分析第三段可知,太阳和月亮对地球的引力与其和地球的距离有关。5.B分析第四段可知,在24小时50分钟内完成了2个“lunartidalcycles”,因此一个循环的时间应为12小时25分钟。
解析:
1.A

stagnancy为“呆滞区域”,不属于沿海地貌。

2.C

文中第2段最后一句指出世界上约有2/3(67%左右)的人口居住在沿海区域。

3.B

fluctuate意为“波动”,与C项alter(“改变、更改”)意思最为相近。

4.C

分析第三段可知,太阳和月亮对地球的引力与其和地球的距离有关。

5.B

分析第四段可知,在24小时50分钟内完成了2个“lunar tidal cycles”,因此一个循环的时间应为12小时25分钟。

故答案是1.Astagnancy为“呆滞区域”,不属于沿海地貌。2.C文中第2段最后一句指出世界上约有2/3(67%左右)的人口居住在沿海区域。3.Bfluctuate意为“波动”,与C项alter(“改变、更改”)意思最为相近。4.C分析第三段可知,太阳和月亮对地球的引力与其和地球的距离有关。5.B分析第四段可知,在24小时50分钟内完成了2个“lunartidalcycles”,因此一个循环的时间应为12小时25分钟。

有需要其他完整题库的加微信公众号:haitibao1

在线题库可以做题包含(自考、成考、教师资格证、公务员、建造师、执业药师等资格证题库。

评论0

请先

登入/注册
亲~终于等到你!
没有账号? 忘记密码?